“Je kunt wel een standaard stelling met pallets kopen, maar die ligt snel vol”, vervolgt Te Poele. “En wat ga je dan doen? Dan zet je er een pallet naast. Dat wordt een gigantische zooi, want je hebt altijd de onderste plaat nodig. Met ons opslagsysteem kunnen we precies zien wat er in welke la ligt en hoeveel we nog hebben. En je hoeft geen pallets op te ruimen.”
“Vergeleken met opslag op pallets, kunnen we in ons systeem veel meer materiaal kwijt. Wij hebben allerlei soorten materialen, in verschillende diktes. Daarom wilden zoveel mogelijk lades binnen de beschikbare ruimte. Uiteindelijk hebben we een exemplaar gekocht met 38 lades, die binnen een bouwhoogte van nog geen 6 meter staat. Dat is gelukt door de geringe la-hoogte. Maar in één la kun je nog steeds 2,5 ton materiaal kwijt.”
tijdwinst en veiligheid
Waar zit voor Wolter Tijdink de meeste winst? “Je bespaart vooral op je uren. Met één druk op de knop leg je de juiste plaat op de machine. Ook belangrijk: je hebt minder heftruckbewegingen. Want veiligheid is natuurlijk ook een ding. En je hoeft geen pallets meer op te ruimen.”
“Je werkt niet alleen efficiënter doordat je minder handelingen hebt, maar ook prettiger”, besluit Te Poele. “Het is gewoon lekker werken in een opgeruimde hal. Ik heb hier al verscheidene collega-bedrijven over de vloer gehad om naar de laser te komen kijken. Dan valt het ze altijd op hoe opgeruimd het eruit ziet bij ons. Tja, dat komt grotendeels door het platenmagazijn.”